1735460.jpg

Tämän kääretortun ohjeen otin Leivontaherkut-kansiosta johon on jo melkoinen pino postista kortteja tullut. Pitää pikkuhiljaa kokeilla mieleisiä. Torttu on erikoisen ihana. Pohjaa voisi käyttää moneen muuhunkin, esim kermaiseen kakkuun, jossa vaikka tuoreita mansikoita. Pohja on makean marenkinen, täyte taas tuo raikkautta. Mantelilastut maistuvat ihanalle.

Kylmä marjakääretorttu

8-10 palaa

6 munanvalkuaista
3dl sokeria
n.1dl vehnäjauhoja
1½dl pähkinärouhetta
½rkl kanelia
1 pussi (50g) mantelilastuja

Täyte:

4dl kuohukermaa (olisi ollut varmaan paremman makuista tähän, mutta minulla oli 1 purkki Flora Vispiä ja se riitti tähän.)
250 g mansikkaa, mustikkaa tai vadelmaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen kokoajan vatkaten.
sekoita jauhot, pähkinärouhe ja kaneli.Kääntele seos varovasti marenkivaahtoon.
Kaada taikina kääretorttupohjan tapaan pellille, leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 15-20 min.
Kumoa torttupohja leivinpaperille ja annna jäähtyä ritilän päällä.
Vatkaa kerma ja levitä se pohjalle. Levitä päälle marjat.
Kierrä rullaksi pitkittäin. Pane rulla pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Säilytä torttua pakastimessa. Ota torttu esiin 15-20 min. ennen tarjoilua, jotta se ehtii sulaa riittävästi.