1735456.jpg

Mansikka-marenkipiirakka

Pellillinen

2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl (= 100 g) sulatettua margariinia
1,5 dl piimää (tai maitoa)

Päälle:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 dl pakastettuja marjoja

Pinnalle: tomusokeria

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Tämä on siis päällistä, joten jätä se sivuun odottamaan.

Vatkaa toisessa kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasvasula ja piimä. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta valkuaisvaahto vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon jäiset marjat. Lusikoi mansikka-marenkiseos taikinan päälle sopivin välein ja levitä lopuksi haarukalla peittämään taikinan pinnan.

Paista piirakkaa 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla n. 30 minuuttia.

Leikkaa levy ennen tarjoilua neliöiksi ja siivilöi pinnalle kevyesti tomusokeria.