Blogeista ja kaiksta innostuneena päätin minäkin kokeilla vaahtokarkkifondatti päällysteistä kakkua. Marsipaanipäällusteisiä kakkuja olen aiemmin tehnyt, mutta en todellakaan niin hienoja kuin joissain blogeissa... Nyt tosiaan kiinnosti tuo vaahtisjuttu. Perjantaina tein 4 munan kakkupohjan ja täytin sen, ja tein myös vaahtokarkkifondantin hellapoliisin blogin neuvoin (kiitos vain).

1279487.jpg

Täytteeksi tein alempaan kerrokseen

½ prk flora vispikermaa (vaahdotettuna)
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
2-3dl vadelmia, osan sekoitin maitorahka-kermamassaan, osan tiputtelin näiden pinnalle

Ylempään kerrokseen tein täytekiisselin

3dl kermamaitoa
2rkl sokeria
2 keltuaista
1½ rkl maissijauhoja tai -tärkkelystä
1 tl vanilliinisokeria

johon sekoitin ½prk vaahdotettua flora vispiä

Kostutin kakun ompputuoremehulla.

Sitten yöksi jääkaappiin takaisin rengasvuokaan.

Aamulla päällystin kakun kermalla. Meinasin voikreemiä, mutta sitten aattelin että syömme kakun heti joten ei tarvii jännätä sitä kostumista.

1279531.jpg

Ei mitenkään siistiä jälkee mutta into oli kova...
Mutta sitten tuo vaahtokarkkimassan kaulitseminen se olikin homma erikseen...huh, huh. Taisin jostain blogista jo lukea että jos laittaa liikaa tomusokeria se menee sitkeäksi ja palautuu helposti. Kyllä tosiaan sai tehdä hommia että sain sen jonkin kokoiseksi ettei aina pienene takaisin..

1279543.jpg

Koristeitahan mulla ei sitten oikeen mieleisiä ollut, joten tein paprulle sydän sablonin ja van houten kaakaota siivilällä tupsuttelin. Reunoista ei tullut todellakaan siistit, minusta vaahtismassaa oli hankala käsitellä kakun reunoilla mutta kestäväähän tuo oli.

1279552.jpg

Vähän tuo kaakao levisi...Ja reunat on kaameet mutta tulipahan innostuksissa harjoiteltua. Laitan vielä tuohon nuo leikkauskuvat, kun jotenkin kivalta näytti palat.

1279560.jpg

1279571.jpg