Tein eräänä lauantaina tonnikalapasteijoita. Hyviä olivat muuten mutta suola se tais jäädä taikinasta pois...Hih.... Mutta kaupaksi menivät onneksi. Ohjeen otin seiskaluokan kotitalouskirjasta. täytettä tuli liikaa ohjeen mukaan, mutta se olikin tehty pellilliselle.
Tonnikalapasteijat:
Rahkavoitaikina:
4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g voita tai margariinia
250 g (1 tölkki) maitorahkaa
Täyte:
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 keitettyä munaa
1-2 prk (maun mukaan) tonnikalaa tai muuta kalaa
2 rkl kermaa
1 tl tilliä
1 tl suolaa
Voiteluun:
Munaa
Päälle:
esim. seesamin siemeniä
Valmista rahkavoitaikina. Laita riisit kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keitetyn riisin joukkoon mausteet, hienonnetut munat ja kalat. Kaaviloi taikina kahdeksi levyksi (jos teet ison piirakan, muuten yhdeksi) ja tee niistä piirakka. Voitele piirakka/piiraat munalla ja pistele haarukalla. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasossa n. 20 min.
torstai, 7. helmikuu 2008
Kommentit