2056203.jpg

Ruokalistalla oli eräänä päivänä Mustikkakukkoa välipalalla. tein sen muffinssipellillä annoskokoisiksi. Lisänä vaniljakastiketta, kaupan. Tällaisella ohjeella tällä kertaa. Pahoittelen huonoa kuvaa, tuli taas kiireessä otettua...

Mustikkakukko 

200 g margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

8 dl mustikoita
0,75 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri kulhossa. Lisää ruisjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele muffinsipellin pohjalle ja reunoille. Kaada tuoreet tai jäiset mustikat vuokaan. Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista mustikkakukkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.