Huomasin tuossa reilu viikko sitten että minun PAKKO keventää hiukan, eikä niinkään hiukan.... Joten leipomiset on vähän vähemmällä nyt, perheelle tietty teen mielellään mutta en mielellään kovin paljoa !!!

Tähän kevennettyyn porkkanapiirakkaan ohjeen otin  takavauosina hankitusta Painonvartijoiden leivontakirjasta. Olen joskus laihduttanut paikkareiden pointseilla ja siitä syystä kirjakin kotiutui meille.

1502738.jpg

Päälle tähän olisi sopinut pähkinät mutta ei ollut....Ja makeannälkä oli....

PORKKANA-ANANASKAKKU

20 annosta

2 munaa
1dl sokeria
2 dl porkkanaraastetta
1tlk ananasmurskaa
2dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
0,25 tl mausteneilikkaa

Kuorrutus:

50g maustamatonta sulatejuustoa (rasvaa enint. 10%)
0,5dl ananastölkin lientä
½ prk maitorahkaa ( rasvaa enint. 0,5%)
0,5dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Ota ananasmehua talteen ½dl kuorrutukseen. Raasta porkkanat ja lisää muna-sok. vaahtoon ananasmurskan kanssa. Sekoita. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos muna-sokeri vaahtoon. Sekoita taikinaa vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Vuoraa leivinpaperilla 20x25 cm uunivuoka ja kaada taiina vuokaan. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
Nosta kakkupohja vuoasta. Jäähdytä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
Pehmitä sulatejuusto vatkaamalla kulhossa sen joukkoon ananasliemi esim. puuhaarukalla. Sekoita joukkoon loput kuorrutuksen aineet. Vatkaa tasaiseksi.
Levitä kuorrutus kakun pinnalle. koristele.

(jos joku haluu pisteinä aatella niin pala on 1,5 pistettä)