Tämän piiraan tein tänään, kun oli hyvä mieli. Tänä aamuna oli poikani (4.lk) arviointikeskustelu, ja olin iloinen ku n saatiin hyvää palautetta, oikeastaan erinomaista. Sitä kun aina sortuu ajattelemaan että kyllä se meillä on aina tämmöstä surkeeta jne.jne....

1415156.jpg

Manteli-suklaapiirakka

Pohja:

n.3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Täyte:
200 g mantelimassaa
50 g voita t. margariinia
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½tl leivinjauhetta

Koristeluun:
Tummaa suklaata (minulla oli nyt vain vaaleaa)

Nypi jauhot, leivinjauhe sokeri ja rasva. Lisää muna ja sekoita seos nopeasti taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan.
Täyte; Paloittele käsin (minä murentelin) mantelimassa ja sekoita se rasvaan. Voit sekoittaa myös yleiskoneessa. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seokseen. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada piirakkapohjan päälle.
Paista piirakkaa uunin alaosassa n. 30 min. 200 asteessa. Anna piirakan jäähtyä.
Koristele sulatetulla suklaalla.

Emme ole vielä maistelleet, laitan kommenttia kun sen teemme. Mieli tekisi jo maistaa mutta ootetaan iskä kotiin.


Ja toinen syy oli se että menin sortumaan tällaiseen Leivontaherkut-kansio/kortti systeemin tilaamiseen tässä taannoin. Liittymis lahjaksi sai siin 3 vihkoa ohjeita ja kansion. Mutta täytyy kyllä sanoa että ihan kivoja juttuja niissä oli. Kiinnostava osio oli Kondiittorin Parhaat, mielenkiinnolla odotan niitä osioita lisää ja kokeilen jo tulleita. katsotaan sitten pitkäänkö kerhossa meinaan olla.

1415191.jpg