Aaken synttäreitä juhlittiin lauantaina 1.3.2008 1-VUOTTA!!! Minun oma pikkuvauva..niisk! Juhlat oli kivat, kummit ja mummut ja ukit kävi.

Kalapojalle piti kala-aiheinen kakku väkertää, mutta en minä kyllä oikeesti osaa tuosta marsipaanista tehdä mitään...Joten iso hatunnosto kaikille mahtaville marsipaanikakkujen tekijöille!! Tosin en ole kyllä monia kakkuja tehnytkään ja sen huomaa.

1342434.jpg

Minulla ei oikein ollut kunnollisia elintarvike värejä, ihan vaan nestemäisiä oisko ollut Sallinen???Vain sundqvist??? Kuitenkin, värit tuli jotenkin typeriä, ja massa löysistyi. Joten ensi kerran pitää sitten olla ostettuna jostain niitä parempia värejä. Kaulitsin vaan tuon marsipaanin (sinisen) pohjalle ja sitten asettelin jonkinlaisia pötköjä ja tietysti kaloja, ja kaulitsin lopuksi. Nostettaessa marsipaani tietysti repesi ja piti alkaa korjailemaan....

1342445.jpg

Jä tässä näkyy kuinka tomusokeri oli inhottavan näköinen pinnassa, kova homma oli siistiä.

1342451.jpg

Ja pursotukset oli taas harjoittelua....

Täytteenä oli ensimmäisessä kerrokessa Kinuskikissalta lainattu mustikkamousse , sen verran muutettuna että tässä kakussa kaksinkertaisena.

Toisessa kerroksessa

Kerma-vaniljakiisseli sekoitus

1prk Flora 20% kermaa vaahdotettuna

ja vaniljakiisseliainekset

3dl kermamaitoa
2rkl sokeria
2 keltuaista
1½ rkl maissijauhoja tai -tärkkelystä
1 tl vanilliinisokeria

Kiisseli valmistetaan tavalliseen tapaan ja sekoitetaan kerman kanssa. Tähän kakkuun laitoin kerma-kiisseli sekoituksen alle mustikoita vielä.

Kostutus sokerivedellä.