1383699.jpg

Muuan iltana tässä tein siis muikkukukkoa harjoituksen vuoksi. Kuvia tuli vain tämän verran kun oli niin kiire räpöstellä se yön pimeydessä auki ja sitten se oli jo kamalan näköinen. Tässähä kävi niin että " moni kakku päästä kaunis...." Ulkonäkö ja maku ok, mutta tuo Marttojen ohje ei oikein ollut hyvä...Kuoritaikinaa ihan mielettömästi, joten ens kerralla puolitan sen.

Ohje kuitenkin tässä:

Muikkukukko

Kuori:
5 dl vettä
1/2 rkl suolaa
100 g voita tai margariinia
n. 9 dl ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Täyte:
1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta
150-250 g kylkisilavaa
2-3 tl suolaa

Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa.

Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. Esim voipaperioin ja sanomalehtiin.