Äitienpäiväksi tein meille kotiin tämän kakun päiväkahville. Ohjeen otin Makeita Unelmia kirjasta. Kakku näytti ihanalta kirjan kuvassa. Mutta minu n versioni ei niin ihanalta. Vuoasta siirtovaihe tuotti ongelmia.

1546184.jpg

Suklaa-kahvi-juustokakku

12 viipaletta

Pohja ja reunat:
25 g voita
3dl murustettuja Digestive-keksejä
1/4dl kuohukermaa
2rkl sokeria

Täyte:
100g sulatettua tumma suklaata
25g samaa suklaata koristeluun
3 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
400g tuorejuustoa esim. Philadelphia
1dl sokeria
4 munaa
2tl vaniljasokeria
2dl vaniljanmakuista vähärasvaista maitorahkaa (voit maustaa itse)
1 rkl maissitärkkelystä

1 dl vaniljamaitorahkaa koristeeksi

Sulata voi ja murenna keksit. Sekoita pohjan ainekset.
Painele taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on 24cm. (minun oli vaikeuksia saada riittämään pohjaa reunoille saakka kunnolla, vaikka ohuen ohueksi teinkin kuten kirjan kuvassa oli, ensi kerralla tekisin 1/3 lisää pohjaa)
Taikinan tulee peittää pohja ja reunat.
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kahvi.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään. Täytteen tulee olla aivan tasaista. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Lisää loput täytteestä suklaakahviseokseen. Kaada ohuena nauhana kakun päälle ristiin rastiin (minun seokseni ei todellakaan tullut ohuena nauhana....vaan plätkähteli kulhosta....)
Paista uunin alatasolla noin tunti.
Anna kaku n jäähtyä ja peitä pinta vaniljarahkalla.
Koristele suklaasulalla.

1546185.jpg

Ihan kiva maku, odotin vähän kahvin makuisempaa. Tavallaan raikkaan makuinen. Minulla tuo suklaakahviseos laitettuna muuhun täytteeseen, paakkuuntui, tai siis suklaa tavallaan jähmettyi.