1672734.jpg

Moni kakku päältä kaunis- niinhän sitä sanotaan. Nämä pikkuleivät eivät ole niin kauniita päältä, mutta loput avaattekin. Ihan mielettömän hyviä, kuuluvat meidän perheen suosikkeihin. Helppoja tehdä lastenkin.

Ohje on otettu tutusta kirjastani Kotikokin parhaat leivontaohjeet.

Viipaleleivät

200g voita
n.2½ dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl siirappia
3 tl van.sok.
2 tl soodaa
4 ½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää siirappi. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää ne rasvaseokseen.
Muodosta taikinasta leivinpaperille 5cm:n paksuisia tankoja (minä olen tehnyt kyllä vain n.3cm paksuja tankoja ja halkaisija on ollut tuon 3cm) jätä leviämisvara. paista 200 ast. kauniin kullanruskeiksi.
Leikkaa tangot hieman haaleina vinoittain viipaleiksi.