Pitkästä aikaa tein taas Unelmakääretorttua. Olen tehnyt sitä monenlaisella "unelmakääretorttutäytteellä" tällä kertaa oli vuorossa ohje jonka kpsasin joskus tuttavani talouskoulu kirjasta. Hilloksi (yleensä en käytä Unelmakääretortussa hilloa)  laitoin äitini miehen tekemää Puolukka-Omena-Vanilja- hilloa, hän on oikea hilloekspertti.
1275538.jpg

Kuva ei ole mikään maanmainio mutta näkee siitä. tässäpä tulee ohje:

Unelmakääretorttu

Pohja:

4 munaa

1 dl perunajauhoja

1½dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

½ dl kermaa
1 dl maitoa
1 muna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
100g voita
1½ tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10min.Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri, muna, ja perunajauhot.Saosta kokoajan sekoittaen kunnes seos on paksua kiisseliä.
Jäähdytä seos ja lisää vaniljasokeri.Vaahdota voi .Lisää kiisseliä vähän kerrallaan voivaahtoon kokoajn vatkaten.
levitä pohjanpäälle ja kääri rullalle.Kääri tiukasti leivinpaperiin niin että sauma tulee alapuolelle.