lauantai, 29. maaliskuu 2008
Ihan muutenvaan kakku
Halusin kokeilla tähän kakkuun muutamia asioita. Pursotusta ja uudenlaista kakkumallia (vuokakin siihen on olemassa, mutta en raskinut ostaa). Muuten kakun koristeluun en niinkään panostanut. Laitoin vaan omia tekemiä marsipaaniruusuja.
Mutta on se tuo kakun pursitus ihan oma lajinsa. Vaikeampia pursotuksia en edes nyt alkanut kakkuun väsäämään, kun eivät paperillekaan onnistuneet.
Toinen asia mitä haulusin kokeilla oli tämä sisus. Näin joskus Bake & Partylla vuoan jolla saa sisuksen tällaiseksi. Mietin jo silloin tekniikkaa miten voisin sen toteuttaa ilman vuokaa. No, seikkaillessani Maniskkamäen blogissa Ebe olikin jo asian testannut, joten ei sitten tarvinnut miettiä toimiiko se kun oli jo testattu. Ja hyvin toimi. Laitan vaihekuvia itsekin tästä.
Kakkuun tarvitsin 2 kaakaokääretorttupohjaa. Ohje niihin löytyy täältä.
Leikkasin kaksi kakkupohjan kokoista ympyrää. Lisäksi reunoille n. 5 cm korkeat suikaleet (pituus vuoan koon mukaan) ja pienempiä ympyröitä keskelle. Niitä leikkasin 4 mutta en tarvinnut kuin 3. Kannattaa siis kokeilla paljonko tarvitsee.
Vuorasin vuoan kelmulla. 1 pohja pohjalle, reunoille siivut ja keskelle ne 3 pyörylää. sitten kostutin.
Sitten täytteet uraan.
Täytteenä minulla oli:
Pohjalla Mansikkahilloa
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa vispattuna
Vaniljakiisseli:
3dl kermamaitoa
2rkl sokeria
2 keltuaista
1½ rkl maissijauhoja tai -tärkkelystä
1 tl vanilliinisokeria
Vaniljakiisseli jäähtyneenä ja kerma vatkattuna yhdistetään. Sekaan laitoin 5 kpl liivatelehtiä, ehkä 4 olisi riittänyt.
Sitten vain toinen kakkupohja pinnalle ja paino päälle ja jääkaappiin maustumaan.
Tältä pala näytti. Ei tosiaan tarvitse ostaa mielestäni sitä vuokaa. Sama lopputulos tulee näin.
Kakun koristus muuttui vielä, kun päätimme lähteä mummulassa käymään. Laitoin vielä pikeerilehtiä ruusuille ja vaaleanpunaisia koristekuulia keskelle. Taisi tulla liikaa söhellettyä, mutta minkäs teet innostuksissaan....
Kommentit